La această oră, cel mai mare necaz al primarului de Balta Albă, Georgian Calotă, este că, oricât şi-ar dori, nu poate să asigure condiţii pentru toţi copiii din comuna pe care o administrează să înveţe la şcolile din localitate. De aceea, acum se poate spune că viitorul comunei Balta Albă depinde numai de iscusinţa primarului Georgian Calotă de a identifica surse de finanţare ...
Balta Albă, o staţiune balneară din inima Bărăganului, a devenit celebră în toată Europa în 1870 datorită virtuţilor terapeutice ale nămolului de aici. Locul celebru l-a inspirat şi pe Vasile Alecsandri în scrierile sale, iar pe Alexandru Odobescu, apa miraculoasă l-a însănătoşit când avea grave probleme de sănătate, la vârsta de 14 ani.
Puțini sunt cei care-și pot închipui că în mijlocul câmpiei există o ministațiune asemănătoare celor de pe litoralul românesc. În comuna Balta Albă, din județul Buzău, există de patru ani un complex de agrement unde turiștii pot face plajă, se pot scălda în apă sărată și, în plus, pot face băi de nămol, numai bune pentru reumatism.
În urmă cu un secol și jumătate, Băile Balta-Albă erau cunoscute în întreaga țară. Pentru protipendada vremii, era o modă să mergi la Balta Albă, în județul Slam Râmnic. Direcția Poștelor a fost nevoită să organizeze un curier special pentru ruta București - Balta-Albă. Numărul celor care căutau anual binefacerile bălților trecea de 15.000 de persoane, majoritatea din 'lumea bună'. Vasile Alecsandri și Alexandru Odobescu au scris pagini memorabile depre 'lacul vindecător'.