Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Comuna Balta Alba

- Judetul Buzau -

      Sistemul educativ în comună este concentrat în patru grădiniţe cu program normal, unde sunt înscrişi 76 de copii, şi 5 şcoli primare şi gimnaziale care şcolarizează 170 de elevi. Segmentul este completat de două biblioteci şi trei cămine culturale.

 

        Locuitorii comunei Balta Albă păstrează din moși strămoși vechi tradiții populare, legate de sărbătorile creștinești de peste an precum Sfânta Sărbătoare a Paștelui, Crăciunul, dar și tradiții cu privire la cele mai importante momente din viața omului: nașterea, botezul, înmormântarea.  

Iată câteva din tradițiile locale:

  •       -  Găleata (obicei de nuntă, ce constă în ducerea de către mireasă unui băiat ai căror părinți sunt în viață la a treia fântână spre răsărit; acesta scoate apă de trei ori și o varsă de tot atâtea, după care se încinge o horă cu toți tinerii care i-au însoțit pe cei doi, junele și mireasa, la fântână. Găleata este împodobită cu busuioc și un căpăstru.)
  •       -  Dansul caprei  în ajun de anul nou. Acest ritual este menit să aducă rodnicie anului care urmează, spor de animale, succesul recoltelor, invocat de boabele care sunt aruncate de către gazdă peste cortegiul caprei.
  •       -  Sorcova;
  •       -  Plugușorul;
  •       -  Darea unui animal peste mormânt (miel), pentru alungarea spiritelor rele;
  •       -  Sfințirea mlajei de Florii

Cautare in site

Program audiențe

- PRIMAR
  marți și miercuri 10,00-12,00
- VICEPRIMAR
  luni și miercuri 10,00-12,00

- SECRETAR

  marți și miercuri  9,00-13,00

 

INFORMAȚII UTILE